Läs våra upplevelser om Högkänslighet

Läs våra upplevelser om Högkänslighet


Jimmy 44 år

1.
När märkte du att du var högkänslig, och hur fick du reda på det?
SVAR:
Jag har känt mig annorlunda hela livet så länge jag minns, utan att veta varför. Sedan var jag runt 30 år när jag började googla högkänslighet, och sedan läste min första bok i ämnet. Och när jag läste boken så var det en smärre chock, allt stämde ju..


2.
Minns du hur det kändes och hur du tänkte när du fick reda på det?
SVAR:
Jag minns att den absolut första reaktionen var nog lite skeptisk när jag bara fick höra uttrycket ”högkänslig”, det låter ju inte jättesmickrande..
Men som sagt, när jag lärde mig innebörden och fick mer kunskap så var det en enorm lättnad och glädje. Tänk att ha gått i 30 år och känt sig som en utomjording, och helt plötsligt får du reda på att det finns massor människor som dig. Det var också en otrolig lättnad att känna acceptans över saker som bara känts konstiga innan, som tex mitt milda intresse för extroverta sociala sammanhang osv.


3.
Tog du till några åtgärder, eller gjorde du några förändringar i ditt liv efter att den vetskapen kom till dig?
SVAR:
Ja, jag tror att jag helt plötsligt tillät mig själv att ta de där välbehövliga småpauserna i ensamhet på dagarna. Och kanske också större åtgärder med mindre frekvent aktivitet på kvällar och helger osv. Sedan ändrades nog mycket undermedvetet också, tack vara vetskapen.


4.
Har ditt liv förändrats något efter vetskapen?
SVAR:
Ja, absolut till det bättre. Jag lever ett mer harmoniskt liv idag, där jag inte behöver anpassa mig efter omvärlden och samhället på samma sätt. Jag vet vad jag behöver för att må bra, och det är alltid prio 1 om resten ska bli bra så att säga.


5.
Har du något tips du skulle vilja dela med dig av till någon som är ny i detta med högkänslighet, eller som har ett högkänsligt barn?
SVAR:
Oja 🙂
Jag tror det är viktigt att prata med barnen så tidigt som möjligt om olika personligheter, det är alldeles för lite av detta i skolorna enligt mig. Som förälder, skaffa dig kunskap så kommer ditt barn själv lära sig hantera den här personligheten till något fantastiskt. Och ge inte upp om det känns trögt ibland, alla har olika nivåer och utgångslägen när vi startar.
Ni har mitt hjärtligaste Lycka Till!